Algemene vragen
Algemene vragen
Wat zijn referentiewaarden?
Met de referentiewaarden in de tabel met voedingsinformatie wordt de vaste inname aan energie en geselecteerde voedingsstoffen aangeduid die een volwassene nodig heeft. Deze gegevens dienen als advies voor de consument. De energie of voedingsstoffen in één stuk of één portie (percentage vermeld) wordt berekend in verhouding tot deze waarden (100%).
Referentiewaarden voor de inname van energie en geselecteerde voedingsstoffen voor volwassenen:
Energie of voedingsstof | Referentiewaarden |
---|---|
Energie | 8400 kJ / 2000 kcal |
Vet | 70 g |
waarvan verzadigd | 20 g |
Koolhydraten | 260 g |
waarvan suikers | 90 g |
Eiwitten | 50 g |
Zout | 6 g |
Wat zijn referentie-innames (RI)?
Referentie-innames (RI) zijn vaste waarden waarmee de vereiste dagelijkse inname van vitamines voor een volwassene wordt aangeduid. De hoeveelheid in honderd gram van een bepaald type voeding (percentage vermeld) wordt berekend in verhouding tot deze waarden (100%).
Referentie-innames (RI) voor de dagelijkse inname van geselecteerde vitamines:
Vitamine | Referentie-innames (RI) |
---|---|
Vitamine C | 80 mg |
Vitamine E | 16 mg |
Thiamine (vitamine B1) | 1,1 mg |
Riboflavine (vitamine B2) | 1,4 mg |
Niacine | 16 mg |
vitamine B6 | 1,4 mg |
Foliumzuur | 200 μg |
Biotine | 50 μg |
Vitamine B12 | 2,5 μg |
Pantothenaat | 6 mg |